zsírégető magazin

90 napos, szétválasztó diéta


Túl mediatizált (képekkel, mozgóképekkel teli) világunk egyik árnyoldala az, hogy akkor is tökéletes (nek mondott) férfiakat és nőket látunk magunk körül, ha voltaképp ki sem mozdulunk otthonról.

Mindezek után nem csoda, hogy napjainkban, amikor legtöbbünk eleve többet eszik a kelleténél, óriási kereslet mutatkozik a súlycsökkentő diéták iránt. Ezt az igényt ismerte fel a Gastroyal is, melynek köszönhetően aztán elkészült az alábbi 90 napos diéta. Ennek segítségével most Ön is csodás átalakuláson mehet keresztül!

Más mint a többi

A különféle weben felkapott vagy barát/barátnő, jóakaró által javasolt otthon főzőcskézett diéták hátrányai között előkelő helyen szokott szerepelni a lemondás, mint elriasztó tényező: diéta alatt ugyanis le kell mondani arról, hogy az érintett jól tudjon lakni, hogy finomat tudjon enni sőt, sokszor arról is, hogy pusztán csak egyen valamit.

90 napos szétválasztó diéta
Mindezek után nem csoda, hogy napjainkban, amikor legtöbbünk eleve többet eszik a kelleténél, óriási kereslet mutatkozik a súlycsökkentő diéták iránt.

Itt van azonban az ún. 90 napos szétválasztó diéta, melynek egyik óriás előnye abban rejlik, hogy a használata semmiféle lemondással nem jár! Így menet közben nemcsak a megfelelő mennyiségű táplálékról nem kell lemondani, meggátolva ezáltal az éhségérzet megjelenését, hanem az ízekről sem, ugyanis a különféle fogások mind hagyományos módon lesznek elkészítve. A Gastroyal 2021 szeptembertől megrendelhető étrendje biztosítani tudja mind a felesleges kilók (viszonylag gyors) leadását, mind pedig azt, hogy a már lepasszolt súlyfelesleg aztán ne is tudjon egyhamar visszatérni. Jojó-effektus tehát kizárva!

Túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen?

Két dolgot elöljáróban mindenképpen le kell szögezni, ugyanis az alábbi két pont alapvető befolyással lesz a diéta végkimenetelére:

  1. összesen 90 napról van szó, ami alatt NEM SZABAD ELTÉRNI a Gastroyal dietetikusai által előírt irányvonaltól ennek megfelelően pontosan azt kell enni és inni, amit a Gastroyal biztosít, mégpedig abban a sorrendben, ahogy előírja;
  2. a kúra befejeztével (sőt, tulajdonképpen már a diéta megkezdésekor) teljes mértékben el kell köteleződni az életmódváltás mellett, melyben a Gastroyal meglévő tapasztalatával óriási segítséget tud nyújtani már ami a táplálkozást illeti.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha valaki a fentieket komolyan veszi, az jelentős mennyiségű feleslegtől tud ezen időszak alatt megszabadulni. Persze ahány ember, annyiféle szervezet, annyiféle életkörülmény; amennyiben azonban Önön már jelentős súlyfelesleg található, amitől lehetőleg úgy szeretne gyorsan megválni, hogy közben nem kell a végletekig kizsigerelnie magát, akkor érdemes ezt a diétát választania minden más megoldás helyett!

Miben rejlik a szétválasztó diéta lényege?

Ahogyan az elnevezésben is benne van: időben szétválasztja az elfogyasztandó ételeket, mégpedig jellegük szerint. Normál étkezés során, például bolognai spagetti esetén, az ember egyszerre eszik szénhidrátot (tésztát például), fehérjét (húst, fehérjedús zöldséget) és zsírt is, hiszen ezekre a makronutriensekre a szervezetének, a megfelelő működés érdekében, óhatatlanul szüksége van. Amikor azonban valaki súlyfelesleggel küszködik (néha nem is kevéssel), ott már el kell térni a megszokott módszertől, mert csakis az hozhat pozitív irányú változást! A szétválasztó étrend esszenciája abban rejlik, hogy mivel a különféle tápanyagokat eltérő módon emészti meg a szervezet (hiszen pl. más enzim vesz részt a fehérjék, és más a zsírok lebontásában), az emésztés hatékonyabbá tétele érdekében célszerű időben határozottan szétválasztani a fő tápanyagok bevitelét egymástól. Ennek megfelelően a Gastroyal 90 napos diétája úgy néz ki, hogy egymás után:

  • szénhidrátnap (vega nap; rizs, tészta)
  • keményítőnap (zöldség nap; hüvelyesek, burgonya)
  • fehérjenap (hús nap; alacsony szénhidráttartalom mellett húsok, halak, tejtermékek)
  • gyümölcsnap (gyümölcs, gyümölcssaláta és -leves egész nap, korlátozás nélkül)

követi egymást, úgy, hogy az első három nap a hét második felében megismétlődik, az adott hetet pedig a vasárnapi gyümölcsnap zárja. Az étrend napi 4 étkezést tartalmaz 2 liternyi hatásfokozó itallal együtt.

Van-e bármilyen veszélye a szétválasztó diétának?

A kúra alapját közel 40 éve fektette le William Howard Hay amerikai sportorvos; azóta sem bukkant fel semmilyen negatív tényező a diétával kapcsolatosan, így az biztonságosnak mondható. A Gastroyal ezt (a más kúrák kapcsán is alkalmazott) szétválasztásos módszert ötvözte a cég immáron több, mint negyed évszázados tapasztalatával, s ezt tárja most az érdeklődők elé. A szétválasztáson alapuló diéta átállítja az anyagcserét, így garantálva azt, hogy a leadott kilók egykönnyen ne térjenek vissza. Mivel a kúra bőséggel tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat, a kiegyensúlyozott étkezéssel egyáltalán nem lesz gond.

Várandósság és szoptatási időszak alatt viszont nem javasolt a kúra hasznlata! Fennálló betegség esetén első körben a háziorvossal érdemes megkonzultálni, adott körülmények között érdemes-e belevágni a diétába vagy sem.

Milyen eredménnyel lehet számolni?

Ha valaki becsülettel végigviszi a 90 napot, ami alatt azt és úgy eszi-issza, amit számára a Gastroyal előír, a kúra végére akár 15-20 kilogramm mínusszal is számolhat! A súlyvesztéssel egyetemben normalizálódni fog a vérnyomás, csökkeni fog a koleszterinszint, valamint a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kockázata; javulni fog az anyagcsere, a közérzet; az érintett összességében energikusabb lesz, mint amilyen korábban volt. Alapvető hiba, hogy a fogyókúrázók diéta alatt csakis a mérlegnek hisznek! A kúra ideje alatt leginkább a centiket érdemes mérni, derék-, comb- és csípőkörfogat tekintetében, az ugyanis pontosabb képet fog adni a változásról, mint az éppen leadott kilók mennyisége.

Mivel lehet előmozdítani a diéta sikerét?

90 napos szétválasztó diéta
Mint minden fogyókúra esetében, a 90 napos diéta kapcsán is kihangsúlyozandó a sportolás fontossága, hiszen a mozgás képes felerősíteni azokat a hatásokat (jobb, hatékonyabb emésztés, gyorsabb súlyvesztés, jobb közérzet stb.), amiért az ember eleve belevágott a kúrába.

A cél mindenképpen az kell, hogy legyen, hogy a sport, a mozgás és a minőségi étkezés révén, hosszú távon is egészséges életet lehessen élni egészségesebbet, mint amiben jelenleg része van a diétát megkezdő személynek. Táplálkozás terén támaszkodjon a Gastroyalra, hiszen a cég immár 30 éve folyamatosan azért dolgozik, hogy a túlsúlytól végre egyszer és mindenkorra búcsút lehessen venni!